30 august 2023

Semnarea a două contracte de finanțare nerambursabilă prin Fondul de Modernizare între Ministerul Energiei și E-Distribuție

Astăzi, 30 august 2023, a avut loc semnarea a două contracte de finanțare nerambursabilă prin Fondul de Modernizare între Ministerul Energiei și E-Distribuție.

Ministerul Energiei și E-Distribuție au semnat două contracte de finanțare nerambursabilă prin Fondul pentru Modernizare, pentru refacerea rețelelor de distribuție în două dintre zonele în care operatorul de distribuție activează.

Ministrul Energiei, domnul Sebastian Burduja explică: “Din primele zile ale mandatului meu am spus ca investițiile reprezintă prioritatea mea absolută.

Consolidarea sistemului energetic național prin rețeaua de distribuție este, de asemenea, o prioritate și este esențial să dezvoltăm cât de mult posibil capacitățile de producție a energiei verzi, de la parcurile eoliene la cele de energie solară. Nu putem face asta decât prin investiții continue, prin accelerarea Fondului pentru Modernizare și absorbția fondurilor europene. Lucrăm, cu toții, la capacitate maximă, astfel încât aceste proiecte să prindă contur cât se poate de repede”.

Valoarea totală a investiției este de 122.799.965,59 lei (TVA inclus) și vizează modernizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice, pentru reducerea pierderilor în rețea și creșterea condițiilor de siguranță și continuitate a serviciului de distribuție în zonele Dascălu, Petrăchioaia, Ștefănești și Afumați din județul Ilfov. Vor fi redimensionate și reconfigurate circuitele de medie tensiune, vor fi modernizate posturile de transformare din aerian în anvelopă de beton și vor fi integrate în sistemul de telecontrol noile posturi de transformare.

Fondul pentru Modernizare va susține un procent de 80% din cifra totală a investiției de care vor beneficia E- Distribuție Muntenia și E- Distribuție Banat.