29 august 2023

Ministrul Energiei, domnul Sebastian Burduja, salută numirea în funcția de Director General al Electrocentrale București SA (ELCEN) a domnului Claudiu Crețu.

Ministrul Energiei: “Claudiu Crețu este un profesionist, cu rezultate dovedite în ani de zile. Salut revenirea lui în echipa ELCEN. Sunt convins că împreună putem rezolva o parte dintre problemele termoficării din București și putem să gândim proiecte pe termen lung. Doar printr-o muncă de echipă Bucureștiul se va face bine.”

Domnul Claudiu Crețu a fost în perioada 2017-2021 Administrator Special al ELCEN, companie aflată autoritatea tutelară a Ministerului Energiei. Ulterior, Director General al C.M. Termoenergetica București – operatorul sistemului de transport și distribuție a agentului termic din București.

Directorul general ELCEN: “Revin la ELCEN pentru a continua și urgenta pașii pe care i-am început în 2021: investiții în modernizarea CET-urilor și implementarea unor grupuri noi în cogenerare de înaltă eficiență în linie cu directivele europene. Consider în continuare că o abordare unitară, integrată a sistemului reprezintă soluția pentru a depăși problemele cu care se confruntă încălzirea centralizată în București.”

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică și cel mai important furnizor de agent termic pentru sistemul de termoficare din București.