30 august 2023

Participarea Ministrului Energiei, Sebastian Burduja, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române

Astăzi, 30 august 2023, ministrul energiei, Sebastian Burduja, a participat la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Tema de anul acesta este O politică externă fermă a României: gestionând provocările și maximizând oportunitățile”.

“I-am felicitat pe colegii noștri din întreaga lume care reușesc să propulseze România deasupra propriei categorii de greutate pe scena internațională. În aceste eforturi de afirmare a României, energia joacă un rol de temelie. Țara noastră și-a asumat construirea unui sistem energetic care furnizează energie verde, ieftină și sigură. Unii ar spune că este o misiune imposibilă. Noi știm că este posibil și am parcurs deja o parte importantă din acest drum. Energia este șansa României de a puncta, fiind credincioasă unui principiu enunțat de Vintilă I.C. Brătianu : „Prin noi înșine”.
În domeniul energiei, România nu doar că poate fi independentă, dar poate fi un vârf de lance.” – a fost punctul de vedere al ministrului Burduja.

Discuțiile cu diplomații români s-au axat pe resursele bogate pe care le are România, pe ambiția de a fi una dintre primele țări care folosesc tehnologia reactoarelor modulare mici, pe cei 18 miliarde de euro din fonduri europene disponibili în Ministerul Energiei pentru investiții în Energie și pe suportul pe care corpul diplomatic îl poate oferi în țările unde reprezintă țara noastră.