Raportul privind sectorul lignit se apropie de finalizare. Săptămâna viitoare Comitetul va prezenta o imagine exactă a sectorului

Membrii Comitetului pentru activitatea minieră, Grupul de Lucru Lignit, s-au întrunit vineri, 13 mai, la sediul Ministerului Energiei, sub coordonarea doamnei Secretar de Stat Corina Popescu. În cadrul grupului de lucru a fost prezentat raportul completat cu privire la sectorul minier lignit.

„Suntem foarte aproape de conturarea unei imagini exacte a sectorul de lignit, deși mă așteptam ca astăzi să avem raportul final. Mai sunt necesare câteva informații pe care le aștept până la începutul săptămânii viitoare. Trebuie să ne concentrăm strict pe cum putem să readucem compania pe o linie care să conducă spre dezvoltarea sectorului”, a declarat Secretarul de Stat Corina Popescu.
Membrii grupului de lucru Lignit au prezentat varianta completată a raportului privind starea sectorului lignit, aducând o proiecție a evoluției blocurilor energetice pentru perioada 2016-2030, cu perspective de dezvoltare.
În ceea ce privește partea minieră, s-au analizat costurile totale de închidere în perioada 2016-2030, pentru perimetrele ce urmează să fie închise: Peșteana Sud, Husnicioara, Lupoaia, Gârla, Rovinari Est și Peșteana Nord.
Totodată, a fost analizată și sustenabilitatea financiară a măsurilor prevăzute de raport.
La întrunirea Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră, grupul de lucru Lignit, de vineri, 13 mai, au participat: Corina Popescu (Secretar de Stat în Ministerul Energiei și coordonator al Comitetului), Diana Moldovan (director de cabinet Secretar de Stat), Dana Barbu (DGPE – Ministerul Energiei), Constantin Bălășoiu (director CEO), Daniel Antonie (director Divizia Minieră – CEO), Vasile Oprea Scorțariu (expert CEO) și Dan Gheorghiu (ISPE).