14 iunie 2016

Raportul Agenției Internaționale pentru Energie pentru anul 2016 prevede schimbări semnificative pe piața de gaze

Agenția Internațională pentru Energie (AIE) a publicat raportul pe termen mediu despre piața de gaze pentru anul 2016. Raportul subliniază faptul că următorii cinci ani vor aduce o remodelare a comerțului mondial de gaze.
„Observăm cantități masive de exporturile de GNL (gaz natural lichefiat) care vin pe bandă rulantă, asta în ciuda prețurilor mai mici la gaze. Cererea continuă să se înmoaie pe piețele tradiționale”, declară Fatih Birol, directorul executiv AIE.
Raportul anual al AIE oferă analize și previziuni referitoare la evoluția cererii de gaze naturale, de aprovizionare și de comerț, pentru următorii cinci ani. Potrivit raportului, cererea mondială este în creștere cu 1,5% pe an, în următorii cinci ani, în comparație cu 2%, cum preciza raportul de anul trecut.
Creștere lentă a cererii de energie primară și reducerea intensității energetice a economiei mondiale sunt diminuate de creșterea cererii pentru toți combustibilii fosili, inclusiv gaze, se mai arată în raport. Acesta va fi făcut public în a doua jumătate a lunii iunie.
Sursa: Comisia Europeană
Sursa foto: Comisia Europeană