26 ianuarie 2016

Principalele declarații ale ministrului Energiei, Victor Grigorescu, la aniversarea a cinci ani de la listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori București

26 Ianuarie 2016

Declarații de presă

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a participat marți, 26 ianuarie, la evenimentul organizat cu prilejul aniversării a cinci ani de la listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori București.

Iata principalele declarații ale ministrului Energiei, Victor Grigorescu, susținute în cadrul evenimentului organizat la Bursa de Valori București:
„Este un exemplu pozitiv, pe care sectorul energetic va continua să-l urmeze. Sperăm că este un exemplu care va emula şi în alte zone ale economiei româneşti. Eu nu cred că singurul motor al dezvoltării unei pieţe de capital sunt companiile de stat. Am văzut că până acum aşa a fost şi nu este un lucru rău, pentru că am văzut, aşa cum spuneam mai devreme, sectorul energetic a avut de câştigat din această relaţie cu piaţa de capital. Dar mi-aş dori să văd şi companii din domeniul privat listate, mi-aş dori să văd mai multă activitate sau creştere a vizibilităţii şi în această zonă.”
„Statul a fost cu siguranță un mare susținător al pieței de capital. Nu numai statul contribuie la o economie vibrantă, la trecerea pieței de capital din zona de frontieră în zona emergentă, ci toată economia românească. Economia românească nu este formată numai din companii de stat. Este clar că nu numai statul trebuie să contribuie la acest efort. Sunt companii care s-au delistat din varii motive.”
„Am început de la companii 100% cu capital de stat, am trecut prin proceduri de privatizare, am trecut prin proceduri de listare. Astăzi avem două companii importante: Romgaz și Electrica care sunt listate la bursa de la Londra, nu numai pe bursele de la București. Avem un sector energetic în mare parte diversificat, care și-a finanțat dezvoltarea inclusiv din piața de capital, un sector care a câștigat încrederea investitorilor și în România, și pe piețele internaționale. Cred că și Fondul Proprietatea are o contribuție certă în acest sens.Ideea de a lista aceste companii pe piața de capital a dus la o creștere a performanței, a transparenței și profesionalismului.”