14 decembrie 2017

Prima plată prin Planul Național de Investiții de la înființarea sa

Ministerul Energiei a autorizat plata primei cereri de rambursare prin Planul Național de Investiții (PNI), de la înființarea acestuia, în 2013.
Suma, în valoare de 6,2 milioane de lei, va fi plătită către Complexul Energetic Oltenia în calitate de beneficiar. Această plată va fi făcută în baza unui contract de finanțare încheiat între cele două entități în luna august 2016.
Contractul vizează acordarea unei finanțări nerambursabile pentru un proiect în valoare totală de 381,5 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea blocului 4 de 330MW de la Sucursala Electrocentrale Rovinari din cadrul CE Oltenia.
”Este prima plată prin PNI de la înființarea acestuia în 2013. Cred că este un moment important și un semnal puternic în ceea ce privește angajamentele pe care ni le-am asumat față de producătorii de energie electrică din România și, până la urmă, față de consumatorii de electricitate. La preluarea mandatului, PNI era blocat, așa cum, din păcate, a fost încă de la înființarea sa. Iată că eforturile noastre din acest an au dat rezultate, astfel că astăzi putem anunța efectuarea primei plăți către CE Oltenia, una dintre companiile vitale pentru sectorul energetic românesc. Este adevărat că producătorul de energie CE Oltenia a depus mai multe cereri de rambursare, dar, așa cum am anunțat la sfârșitul lunii noiembrie, CE Oltenia va primi aceste fonduri în tranșe. În funcție de analiza documentelor transmise de CE Oltenia, vor urma și alte plăți către companie”, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu.
Suma maximă aferentă acestei investiții pe care o poate acorda Ministerul Energiei, în calitate de autoritate finanțatoare, potrivit prevederilor legale, este de 61,3 milioane de lei.