16 decembrie 2021

Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut o întâlnire de lucru cu Viceprim-ministrul Republicii Moldova Andrei Spînu

Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut joi, 16 decemebrie, o întâlnire de lucru cu Andrei Spînu viceprim-ministr și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republicii Moldova.
Relațiile bilaterale cu Republica Moldova în domeniul energiei sunt foarte importante pentru România. Am primit astăzi, 16 decembrie 2021, vizita oficială a delegației Republicii Moldova condusă de Andrei Spînu Viceprim-ministru și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, după ce a onorat invitația pe care i-am adresat-o. Dialogul s-a centrat pe stabilirea reperele concrete ale cooperării în perioada următoare pe baza Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Pe fondul creșterii prețurilor la energie de la nivelul Europei, Republica Moldova s-a confruntat cu o criză energetică profundă, remediată la sfârșitul lunii octombrie, inclusiv cu suportul acordat de România. În eforturile de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze naturale, considerăm importantă contribuția interconectorului Iaşi-Ungheni şi extinderea acestuia pe traseul Ungheni-Chişinãu, in scopul asigurării securității energetice a Republicii Moldova, problematică aflata în atenția factorilor relevanți din cele două țări. Am discutat inclusiv oportunități privind cooperarea în regiunea Mării Negre, pentru stabilizarea alimentării cu gaze naturale în zonă”, a declarat ministrul Energiei.
La întâlnire au mai participat secretarii de stat Dan Drăgan și George Niculescu, Diana Codău – Director Afaceri Europene și Relații Internaționale și Constantin Borosan, secretar de stat al Republicii Moldova.