21 decembrie 2021

Ce trebuie să știi despre mecanismul de sprijin ”Contracte pentru Diferență (CfD)”

Specialiști din ministerul Energiei, în colaborare cu cei de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și consultantul CMS Cameron McKenna, au organizat o videconferință de informare a părților interesate pe tema implementării mecanismului de sprijin Contracte pentru Diferență (CfD) în România, în vederea susținerii investițiilor necesare pentru atingerea obiectivelor de decarbonare a sectorului energetic.
În deschiderea evenimentului, ministerul Energiei a accentuat importanța accelerării tranziției către energia regenerabilă și tehnologii curate în vederea atingerii țintelor asumate de Romania prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și Planul Național Integrat pentru Energie și Schimbări Climatice (PNIESC).
Evenimentul a atras atenția actorilor din piață și au participat 120 de persoane. Cei interesați să afle mai multe detalii cu privire la implementarea mecanismului de sprijin Contracte pentru Diferență (CfD) în România pot urmări clipul aici.

Galerie Video


 
Proiectul de act normativ pentru implementarea CfD va fi finalizat în prima jumătate a anului 2022 și va parcurge etapele procesului de consultare publică, conform legislației în vigoare.