15 decembrie 2021

Ministerul Energiei a prezentat la ExpoDubai 2020 conceptul privind implementarea mecanismelor de eficiență energetică

Ministerul Energiei este reprezentat la ExpoDubai 2020 de secretarul de stat Ákos Derzsi, Daniela Barbu – director Direcția Eficiență Energetică și Matei Dimitriu – Manager de proiect JEE. Delegația ministerului Energiei a prezentat un concept inedit cu privire la implementarea mecanismelor de eficiență energetică, la care au aderat 10 țări membre UE.
Conceptul JEE – Jocurile Eficienței Energetice in cadrul evenimentului dedicat cunoasterii si educatiei. Scopul principal al JEE este cel educațional și face parte din campaniile de informare și conștientizare a publicului larg asupra importanței consumului rațional de energie, cu impact pe termen lung, iar cel secundar vizează modificarea etichetelor energetice a 5 categorii mari de produse electrocasnice. Mecanismul de funcționare este centrat pe actorii principali: copiii: ”Suntem responsabili pentru viitorul nostru, pentru viitorul planetei”.
Echipa Direcția Eficiență Energetică a inițiat și promovat, în cadrul ”Programului European Label 2020”, conceptul JEE, în contextul schimbării etichetării energetice. 10 țări membre UE au agreat conceptul României, iar Malaezia și Moldova au solicitat sprijin pentru a implementa mecanismul dezvoltat de Direcția Eficiență Energetică din ministerul Energiei.
Tototdată, din discuțiile purtate, a rezultat ideea organizării unui concurs internațional, de tip olimpiadă tehnologică, la care să participe țări care implementează proiectul, respectiv Franța, Germania, Italia, Polonia, Portugalia, Moldova sau Malayesia.