15 septembrie 2016

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a efectuat o vizită de lucru la Platforma Centrală a OMV Petrom

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a efectuat astăzi, 15 septembrie, o vizită de lucru la Platforma Centrală a OMV Petrom, una dintre cele şapte platforme petroliere de producţie operate de companie în apele de mică adâncime ale Mării Negre. Vizita are loc în contextul în care, în această lună, se împlinesc 40 de ani de activităţi petroliere offshore în România.
„În paralel cu finanţarea europeană a gazoductului BRUA, pentru a construi o infrastructură de transport gaze naturale solidă, dezvoltarea resurselor energetice din Marea Neagra reprezintă o prioritate. Aceasta este cheia securităţii energetice a României în urmatorul deceniu. Am discutat cu reprezentanţii companiei despre planurile pentru viitor, despre investiţiile în modernizări sau în noi capacităţi de producţie. Aceştia consideră Marea Neagră o regiune importantă, cu potenţial, şi vor continua să investească, fiind implicaţi atât în proiecte în ape de mică adâncime, cât şi la mare adâncime”, a declarat ministrul Victor Grigorescu.
Ministrul Energiei a adaugat că, în acest an, „compania are bugetate investiţii totale de 700 milioane de euro, iar cea mai mare parte, circa 85%, merge în proiecte de upstream”. „Am întâlnit oameni pasionaţi de munca lor, care pun siguranţa operaţiunilor înainte de orice. Sunt impresionat de performanţele lor”, a mai spus ministrul.
Producția din Marea Neagră (ape de mică adancime) este de circa 30.000 de barili/zi, atât ţiţei, cât şi gaze, reprezentând aproximativ 20% din producţia OMV Petrom, înregistrată din zăcămintele din România.