4 martie 2019

Ministrul Energiei, Anton Anton, a participat astăzi, 4 martie 2019, la Bruxelles, la o întâlnire cu reprezentanți ai Austriei, Bulgariei și Ungariei pe tema evoluției lucrărilor gazoductului BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria)

Ministrul Energiei, Anton Anton, a participat astăzi, 4 martie 2019, la Bruxelles, la o întâlnire cu reprezentanți ai Austriei, Bulgariei și Ungariei pe tema evoluției lucrărilor gazoductului BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria). La eveniment a participat, la invitația ministrului Anton, și Dominique Ristori, director-general al DG Energy.
Întâlnirea a avut loc la inițiativa ministrului Anton, în contextul derulării primului Consiliu Formal TTE – Energy în cadrul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene.
În cadrul acestui eveniment, ministrul Anton a reiterat angajamentul ferm al României pentru dezvoltarea acestui coridor energetic extrem de important pentru securitatea energetică a României și, implicit, a Europei Centrale și de Sud-est.
”BRUA este un proiect extrem de important pentru regiunea de Sud-Est a Europei, o regiune unde infrastructura de transport al gazelor naturale este în plină dezvoltare. Acest gazoduct va permite interconectarea cu sistemele de gaze ale țărilor vecine și astfel va crea o securitate energetică sporită în regiune. Prin BRUA creăm, de fapt, o adevărată piață energetică regională, care va contribui și la întărirea pieței unice Europene. Cred că faptul că BRUA beneficiază de sprijinul declarat al Comisiei Europene ar trebui să ne aducă, pe noi, cele patru state implicate în dezvoltarea acestui proiect, la un ritm comun în finalizarea gazoductului atât de important pentru viitorul energetic european. România este indiscutabil dedicată realizării acestui proiect. Pe teritoriul României lucrările sunt în grafic, unele fiind realizate chiar mai devreme decât era estimat”, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton.