14 iunie 2018

Ministrul Energiei Anton Anton a avut, miercuri, o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai mai multor companii din subordinea instituției în care a fost discutată tema învățământului profesional în sistem dual.

Ministrul Energiei Anton Anton a avut, miercuri, o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai mai multor companii din subordinea instituției în care a fost discutată tema învățământului profesional în sistem dual. La întâlnire a participat și profesorul Stelian Fedorca, consilier de stat în aparatul de lucru al primului-ministru.
În cadrul întâlnirii, ministrul Anton a subliniat faptul că Ministerul Energiei s-a procupat de dezvoltarea învățământului dual încă de la aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale companiilor pe care le coordonează.
”Ministerul Energiei are discuții permanente cu companiile din subordine pe acest subiect și, la nivelul instituției, urmărim și pregătim clasele de învățământ dual pentru anul viitor. Învățământul dual este cea mai eficientă metodă prin care companiile își pot securiza forță de muncă calificată în viitor”, a declarat ministrul Energiei Anton Anton.
Oferta companiilor subordonate Ministerului Energiei privind stagiul de practică al elevilor din învățământul profesional în sistem dual totalizează aproximativ 350 de locuri, dintre care 200 la Complexul Energetic Oltenia și până la 100 la Hidroelectrica.
Elaborarea unor programe de atragere a tinerilor în școlile tehnice din domeniul energetic și pregătirea lor cu scopul creării unei forțe de muncă înalt calificată este una dintre prevederile Programului de Guvernare.
În perioada următoare, companiile subordonate Ministerului Energiei își vor face propriile evaluări legate de necesarul de elevi pentru învățământul dual și își vor stabili specializările pe care le vor promova în cadrul acestui sistem de învâțâmânt.