20 iunie 2018

Ministrul Energiei, Anton Anton – Mă bucur că, astăzi, Parlamentul a validat demersul Guvernului și a aprobat prin lege OUG 64/2016 în forma propusă de Executiv.

Mă bucur că, astăzi, Parlamentul a validat demersul Guvernului și a aprobat prin lege OUG 64/2016 în forma propusă de Executiv. Acest consens întărește și sprijină procesul de liberalizare a pieței gaziere românești pe principii de concurență, transparență și nediscriminare. Odată cu aprobarea acestei legi, ținta României, de a deveni un hub energetic regional și un factor de stabilitate în regiune, prinde contur.
Decizia de astăzi a Parlamentului, sprijinită constant de Ministerul Energiei, este și un pas important în a avea un cadru legal adaptat legislației europene și dezideratelor asumate de România în sectorul gazier, atât la nivel regional, cât și la nivel european.
În acest context, România este pregătită să își joace rolul de furnizor de securitate energetică în regiune, atât în interesul mediului de afaceri, cât și al consumatorilor români.