26 mai 2021

Ministerul Energiei participă la proiectul Enhancing the Implementation and Monitoring and Verification practices of Energy Saving Policies

Ministerul Energiei, autoritate competentă în domeniul eficienței energetice, prin intermediul Direcției Eficiență Energetică, participă la proiectul Enhancing the Implementation and Monitoring and Verification practices of Energy Saving Policies under Article 7 of the Energy Efficiency Directive (ENSMOV), în calitate de Partener, în programul cadru ORIZONT 2020.
Secretarul de Stat în Ministerul Energiei Vlad Sinca alături de colegii de la Direcția Eficiență Energetică a organizat, marți 25 mai, o sesiune de lucru pentru constituirea și implementarea Fondului Național pentru Eficiență Energetică.
În deschiderea evenimentului, Vlad Sinca a prezentat planul de lucru privind elaborarea cadrului normativ pentru constituirea Fondului Național pentru Eficiență Energetică și a detaliat categoriile de proiecte și de beneficiari previzionați, precum și potențiale surse de alimentare a fondului.
Partenerii proiectului ENSMOV, reprezentanții din Spania, au detaliat structura de funcționare și finanțare a fondului national din țara lor dedicat proiectelor pentru eficiență energetică.
De asemenea, reprezentanți din partea companiilor de profil și organizații non-guvernamentale din domeniul eficienței energetice au prezentat posibile modalități de alimentare a fondului, dar și proiecte de eficiență energetică dezvoltate la nivel regional.
Scopul principal al proiectului ENSMOV este de a facilita și extinde ponderea cunoștințelor și experienței printre Statele Membre, în privința implementării de politici sub incidența Articolului 7 al Directivei privind Eficiența Energetică (Directiva 2012/27/UE).