17 decembrie 2018

Ministerul Energiei a solicitat operatorilor de distribuție suplimentarea masivă a echipelor operative de intervenție

Ca urmare a fenomenelor meteo înregistrate în țară, pe fondul codurilor galben și portocaliu de ninsori și de viscol, ministrul Energiei Anton Anton a solicitat activarea în cadrul autorității a celulei de coordonare a domeniului de furnizare și distribuție a energiei electrice.
Astfel, echipa ministerului condusă de Secretarul de Stat Andrei Maioreanu a coordonat si supravegheat acțiunile operatorilor de distribuție pentru reconectarea la rețea a consumatorilor afectați de căderile masive de zăpadă
Precizăm că, cele mai mari probleme în țară au fost înregistrate în județele Timiș, Arad, Buzău, Gorj, Satu Mare, Maramureș și Bihor.
Vărful de consumatori rămași fără curent electric în urma fenomenelor meteo severe a fost înregistrat astăzi, în jurul orei 13:00 cu un total de 289.412 de consumatori afectați. Dintre aceștia, cei mai mulți au fost din județul Timiș (67.994), Arad (38.386), Bihor (28.300), Maramureș (17.000), Satu Mare (12.317) Buzău (9405).
În acest context, Ministerul Energiei a solicitat operatorilor de distribuție suplimentarea masivă a echipelor operative de intervenție, în special în zonele cu cele mai multe cazuri de deconectare. Astfel, ca urmare a solicitării ME, numărul echipelor de intervenție rapidă a crescut de la 173 (ora 13:00) la 270 de echipe în teren.
Conform ultimei raportări a operatorilor de distribuție (18:00) implicați în remedierea situației numărul comsumatorilor încă afectați de disconfortul lipsei curentului electric a scăzut la circa 216.000.
Conform aceleiași raportări, situația în județele cele mai afectate se prezintă astfel: în județul Buzău toți consumatorii au fost reconectați la rețea, în timp ce în județul Timiș au fost reconectați aproximativ 16.000 de consumatori iar în județul Arad problemele au fost remediate pentru un număr de peste 17.000 de consumatori. Echipele vor rămâne în teren și pe parcursul nopții pentru a restabili situația. Precizăm că în Banat acționează în prezent 90 de echipe dintre care aproximativ 30 sunt concentrate în județul Timiș.
Totodată precizăm că Ministerul Energiei va supraveghea întreaga acțiune a operatorilor de distribuție până când situația va reveni la normal, peste tot în țară. Totodată, precizăm că, potrivit estimării operatorilor de distribuție, majoritatea consumatorilor încă afectați de întreruperea curentului electric va fi reconectată până la finalul zilei de mâine.