14 decembrie 2018

13.12.2018 – Hidroelectrica a finalizat retehnologizarea Hidoagregatului 2 al hidrocentralei Berești

Compania de stat Hidroelectrica a pus în funcțiune astăzi, 13 decembrie 2018, Hidroagregatul II de la Centrala Hidroelectrică Berești, județul Bacău, după efectuarea unor lucrări de modernizare.
Prezent la inaugurarea investiției, Robert Tudorache, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, a declarat:
 ”Hidroelectrica arată în ultimii ani că este noul campion al sistemului energetic. Este bine condusă și are performanțe financiare extraordinare. Este o companie care are capacitatea de a se implica profund în reînnoirea sistemului și acestea sunt așteptările noastre de la ea. Avem acum o strategie energetică, astfel că avem creat cadrul pentru dezvoltare, liniile principale ale politicii energetice. Știm încotro ne îndreptăm și ce ne dorim în următorii ani: vrem înnoire și retehnologizare pentru capacitățile noi, vrem implementarea de noi proiecte”.
Investiția, în valoare de 18,2 milioane de lei, a fost realizată cu SSH Hidroserv, și contribuie la extinderea perioadei de funcționare a centralei.
Centrala Hidroelectrică Berești este o centrală de tip baraj, amplasată pe cursul râului Siret. Centrala Bereşti are o producţie medie anuală de energie de 110 GWh.