17 decembrie 2018

Numărul consumatorilor nealimentați cu energie electrică s-a înjumătățit ca urmare a activității din timpul nopții a echipelor operative

Numărul consumatorilor nealimentați cu energie electrică în urma condițiilor meteorologice a scăzut luni, 17 decembrie, la ora 10:00, la 142.518, din 418 localități, după ce în cursul zilei de 16 decembrie totalul celor afectați era de circa 290.000.
Cei mai mulți clienți încă nealimentați cu energie electrică se află în aria de activitate a Enel Banat (86.560 de clienți din 170 de localități), CEZ Oltenia (29.912 de clienți din 170 de localități), Electrica Transilvania Nord (16.677 de clienți din 52 de localități), Electrica Muntenia Nord (7.740 de clienți din 12 localități), Electrica Transilvania Sud (824 de clienți din 13 localități) și E.ON Moldova (805 clienți dintr-o singură localitate).
În zona de activitate a Enel Banat au fost instalate grupuri Diesel pentru alimentarea unei părți a consumatorilor.
În rețeaua electrică de distribuție sunt 13 linii de 110 kV încă indisponibile.
Ca urmare a fenomenelor meteorologice înregistrate în țară pe fondul codurilor galben și portocaliu de ninsori și de viscol, Ministerul Energiei a activat începând de duminică, 16 decembrie, Comandamentul pentru situații de urgență din cadrul instituției.
Comandamentul este condus de Secretarul de Stat Andrei Maioreanu și supravegheză și coordonează activitatea tuturor operatorilor de distribuție a energiei electrice implicați în operațiuni de remediere a rețelelor afectate la nivel național și de reconectare a consumatorilor nealimentați cu energie electrică.
Ministerul Energiei a solicitat operatorilor de distribuție suplimentarea a echipelor operative de intervenție, în special în zonele cu cele mai multe cazuri de deconectare.
Ministerul Energiei va supraveghea întreaga acțiune a operatorilor de distribuție până când situația va reveni la normal, peste tot în țară.
Precizăm că, potrivit estimării operatorilor de distribuție a energiei electrice, majoritatea consumatorilor încă afectați de întreruperea curentului electric va fi reconectată până la finalul zilei de astăzi, 17 decembrie 2018.