13 septembrie 2016

Ministerul Energiei a încheiat procedurile de selecție a administratorilor pentru trei companii de sub autoritatea sa

Ministerul Energiei a încheiat procedurile de selecție a administratorilor, în concordanță cu principiile Ordonanţei de Urgenţă nr. 109/2011, privind guvernanta corporativă, pentru trei companii aflate în autoritatea instituției. Astfel, în perioada următoare vor fi desemnaţi noi membri în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia și în Consiliile de Administraţie ale Societăţii  de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) și Oil Terminal.

Procesului de selecţie şi recrutare a fost desfăşurat, în baza legii, de o asociaţie independentă, formată din Pricewaterhouse Coopers Tax Advisors & Accountants și George Butunoiu Group.
În urma procesului de recrutare, au fost selectaţi următorii membri pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia:

 1. Robert Ghelasi
 2. Cornel Bobâlcă
 3. Dan Codescu
 4. Florin Marin
 5. Simona Fătu
 6. Constantin Jujan

Persoanele selectate pentru a face parte din Consiliul de Supraveghere al C. E. Oltenia au sarcina de a recruta urgent un Directorat definitiv, care să continue  implementarea  planului de eficientizare a companiei. În lunile următoare, Consiliul de Supraveghere va trebui să prezinte un plan de dezvoltare pe termen scurt şi mediu, care să traseze direcţiile clare privind planul de investiţii, modernizarea grupurilor energetice proprii sau retehnologizarea carierelor de minerit. Mă aştept ca acest Consiliu de Supraveghere să ţină compania departe de ingerinţe politice nefaste, să curme risipa şi lipsa de integritate, protejând astfel interesele acţionarului, dar mai ales pe cele ale salariaţilor şi ale Gorjului. Indiferent cât de grea va fi această misiune, le voi sta mereu alături”, a precizat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.
Consiliul de Administraţie al SAPE, recrutat în baza principiilor OUG nr. 109/2011, este format din:

 1. Crăiţa Bucheru
 2. Dan Agrişan
 3. Marius Mitruş
 4. Mugur Popescu
 5. Daniela Lulache

Potrivit legii, noii membri vor fi numiţi în cadrul Adunărilor Generale ale Acţionarilor, convocate în perioada următoare.
Până pe data de 22 septembrie, Ministerul Energiei va completa şi convocatorul AGA al Oil Terminal, în vederea alegerii unui nou Consiliu de Administraţie. Lista noilor membri va fi făcută publică în următoarea săptămână.
BIROUL DE COMUNICARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII PUBLICE