13 aprilie 2016

Ministerul Energiei a demarat procedura de recrutare de admistratori pentru trei societăți din portofoliu

Ministerul Energiei a demarat miercuri, 13 aprilie, procedura de recrutare a membrilor consiliilor de administrație sau de supraveghere pentru trei dintre companiile pe care le are sub autoritate, conform prevederilor OUG nr. 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare.  Cele trei companii sunt: Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie S.A., Complexul Energetic Oltenia S.A. și S.C. Oil Terminal SA.

„Este un moment important în care cei interesați de schimbare, de reprofesionalizare și management profesionist au o șansă reală să contribuie la buna administrare a societăților de stat. Sper că numărul candidaților va fi mare și că ne aflăm la începutul unui drum de neîntors în ceea ce privește guvernanța corporativă a întreprinderilor publice”, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.
Ministerul Energiei, prin Direcția Generală Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie, a selectat asocierea dintre PwC și George Butunoiu pentru a furniza asistență de specialitate în procesul de recrutare.
Termenul de depunere a candidaturilor este 13 mai 2016. Mai multe detalii cu privire la condițiile de participare la recrutare pot fi găsite în anunțul publicat pe site-ul Ministerului Energiei, în subsecțiunea Anunțuri publice, din secțiunea Transparență.