24 februarie 2016

Ministerul Energiei a fost reprezentat de doamna Secretar de Stat Corina Popescu la a doua ediție a Conferinței „Competitivitate, inteligență și valoare adăugată prin servicii private – Servicii energetice – Biomasa, resursă și bogăție a României”

Secretarul de Stat Corina Popescu a participat joi, 18 februarie 2016, la Conferința „Competitivitate, inteligență și valoare adăugată prin servicii private – Servicii energetice – Biomasa, resursă și bogăție a României”, ediția a II-a, organizată de către Patronatul Serviciilor Private din România.
Evenimentul a reunit specialiști în domeniul serviciilor energetice, firme de consultanță, reprezentanți ai organizațiilor comunale, orășenești și municipale.
În cadrul întâlnirii, Secretarul de Stat Corina Popescu a punctat importanța biomasei în Strategia Energetică a României, ce urmează să fie elaborată în cursul acestui an, menționând că Ministerul Energiei sprijină realizarea unui mix echilibrat care să includă toare sursele de energie.

Dintre aspectele expuse de Secretarul de Stat în discurs, cele mai importante au vizat și probleme precum atingerea cotei de energie regenerabilă în consumul total aferent anului 2020 și potențialul biomasei în România. A fost adusă în discuție și ideea că nu este suficient să fie menționate în Strategia Energetică anumite target-uri pentru energia provenită din biomasă. Acestea au mai fost menționată în PNAER, însă nu au avut nici un rezultat considerabil.
Corina Popescu a susținut și faptul că tot cadrul de reglementare trebuie coordonat în sensul sprijinirii și dezvoltării acestui tip de energie. Grupul de lucru trebuie să identifice barierele care au stat în calea atingerii target-urilor precedente și măsurile ce urmează a fi întreprinse în sectorul de producere a energiei din biomasă și biogaz pentru a mări atratctivitatea investitorilor în acest domeniu.
Secretarul de Stat Corina Popescu și-a încheiat discursul cu ideea că Ministerul Energiei își propune să întărească dialogul și legăturile între producătorii de biomasă, cei ai centalelor pe bază de biomasă, consumatori, administrația publică centrală și locală, universități și firme de consultanță, astfel încât să contribuie cu toții la valorificarea biomasei ca sursă de energie regenerabilă.