24 februarie 2016

Complexul Energetic Oltenia: Complexul nu este în prag de insolvență

Complexul Energetic Oltenia (CEO), o companie cu o cifră de afaceri de 2,7 miliarde lei, se află, în acest moment, într-o situație stabilă din punct de vedere financiar, solvabilitatea și lichiditatea situându-se în limitele admisibile, se arată într-un comunicat emis miercuri, 24 februarie, de CEO.

La această dată societatea nu înregistrează datorii restante față de bugetul consolidat al statului și a achitat toate obligațiile financiare către furnizori și instituțiile bancare, conform prevederilor contractuale, anunță conducerea CEO.
„De asemenea, pentru conformarea impusă de legislația în vigoare, a fost achiziționat un procent de aproximativ 80% din totalul de certificate de CO2 aferente producției de energie electrică din anul 2015. Cu toate că întreaga cantitate presupune un efort financiar de circa 90 de milioane de euro, termenul de conformare va putea fi respectat”, se arată în comunicat.
Influența factorilor interni asupra valorilor indicatorilor economico-financiari ai Complexul Energetic Oltenia este permanent monitorizată, în contextul dat de evoluția actuală a pieței de energie nu tocmai favorabilă producătorilor de energie pe bază de cărbune.
În același comunicat, Complexul Eneregtic Oltenia își asigură partenerii comerciali și financiari că declarațiile apărute în mass-media care “anticipeaza insolvența companiei” sunt pure speculații.