22 iunie 2023

INFORMARE DE PRESĂ

Ca urmare a dispozițiilor Încheirii pronunțate în dosarul nr 3493/2/2023 de către Curtea de Apel București, potrivit căreia doamnnei Timofte Ioana aflată în control judiciar i s-a impus ca obligație  „să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a comis faptele”, Consiliul de Administrație al Companiei Naționale pentru  Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune S.A. (CNCIR) a luat astăzi decizia de revocare din funcția de director general.

Având în vedere aceleași dispoziții ale CAB, față de doamna Stancu Oltea-Maria ca aceasta „să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a comis faptele”, Consiliul de Administrație al CNCIR a luat, tot astăzi, decizia de revocare din funcția de director economic.

Domnul Dumitrescu Mircea-Daniel, director general adjunct – Activități Autorizate a fost împuternicit prin decizie C.A. să exercite atribuțiile specifice funcției de director general, până la numirea unui nou director general.

Reamintim că, potrivit comunicatului DIICOT, la data de 24.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au efectuat 39 percheziții domiciliare, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălarea banilor. În cauză s-a reținut că, în cursul lunii mai 2020, funcționari din cadrul C.N.C.I.R. S.A. (companie cu capital integral de stat aflată în subordinea Ministerului Energiei) au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii de delapidare (însușirea unor sume de bani din patrimoniul companiei).

În această modalitate, grupul infracțional organizat a reușit delapidarea bugetului instituției cu suma totală de 9.699.480,08 lei, provenind din 485 achiziții publice (fictive) de bunuri (din categoriile: papetărie și birotică, curățenie și igienă, materiale de construcții, accesorii electrice și alte produse consumabile).

CNCIR S.A. s-a constituit parte civilă și a solicitat participarea la actele de procedură penală.