29 iunie 2018

29-06-2018 – Ministrul Energiei Anton Anton a participat, în perioada 28-29 iunie 2018, la Reuniunea ministerială la nivel înalt CESEC (Central and South Eastern Europe Gas Connectivity Group), eveniment desfășurat la Sofia, Bulgaria.

Ministrul Energiei Anton Anton a participat, în perioada 28-29 iunie 2018, la Reuniunea ministerială la nivel înalt CESEC (Central and South Eastern Europe Gas Connectivity Group), eveniment desfășurat la Sofia, Bulgaria.
În cadrul întâlnirii, ministrul Anton a subliniat necesitatea ca fiecare stat implicat în dezvoltarea BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) să deruleze simultan lucrările de creare a acestei infrastructuri gaziere necesare pentru Europa Centrală și de Sud-Est.
”Cred că este imperativ ca fiecare țară care va fi tranzitată de BRUA să avanseze în paralel în ceea ce privește construcția acestui gazoduct. Nu cred că ar fi în interesul nimănui ca lucrurile să nu se întâmple astfel. România își va respecta termenele pentru BRUA și vom termina proiectul la timp. Este un proiect pe care România îl pregătește extrem de serios și care este necesar nu doar pentru România, ci și pentru țările învecinate. BRUA va face legătura între rezervele de gaz din Marea Neagră cu toate statele din vecinătatea României și, odată cu intrarea sa în funcțiune, există șansa ca și alte industrii să se dezvolte”, a declarat ministrul Energiei Anton Anton.
Prezent la reuniune, comisarul european responsabil pentru Politicie Climatice și Energie Miguel Arias Canete, a afirmat că BRUA reprezintă infrastructura fundamentală pentru interconectarea rețelelor de gaze dintre statele participante la proiect și a reiterat sprijinul pe care Comisia Europeană îl acordă dezvolării acestui gazoduct.
”Mă bucur să văd excelentul progres pe care România îl face pentru dezvoltarea acestei conducte. Îi felicit pe toți cei care contribuie la dezvoltarea BRUA. Finalizarea acestui proiect va avea beneficii enorme pentru toate țările prin care trece și de aceea Comisia Europeană sprijină acest proiect. Odată cu BRUA, securitatea aprovizionării cu gaz va deveni reală în această regiune, pentru că această conductă va permite fluxuri bidirecționale de gaze. Sper ca problemele cu Ungaria să se rezolve pentru că este esențial să ducem acest proiect la bun sfârșit. Îi felicit pe toți cei care muncesc la acest proiect”, a afirmat Comisarul Canete.