26-06-2018 Salut decizia Parlamentului de astăzi, 26 iunie 2018, a de a aproba legea prin care putem avea, în sfârșit, în România, mici producători de energie din surse regenerabile. Noua dimensiune a cadrului legislativ în domeniul energiei verzi este rezultatul eforturilor conjugate ale Ministerului Energiei și ale Parlamentului României.

Salut decizia Parlamentului de astăzi, 26 iunie 2018, a de a aproba legea prin care putem avea, în sfârșit, în România, mici producători de energie din surse regenerabile. Noua dimensiune a cadrului legislativ în domeniul energiei verzi este rezultatul eforturilor conjugate ale Ministerului Energiei și ale Parlamentului României.
Practic, legea votată astăzi în plenul Parlamentului dă dreptul oricărui român care utilizează soluții alternative de producere a energiei electrice în propria gospodărie să își asigure, pe de o parte, propriul consum și, pe de altă parte, să livreze surplusul de energie în rețea.
Prosumerul, așa cum este definit în această lege, va putea să livreze energia în rețea fără să mai aibă nevoie de autorizații și fără să mai fie nevoit să plătească taxe pentru această energie.
România are nevoie de micii producători de energie care vor putea contribui la producerea unei energii curate și la atingerea țintei asumate de România în ceea ce privește ponderea energiei verzi în consumul național.