12 septembrie 2018

12.09.2018 – Ministrul Energiei ANTON Anton a participat astăzi, 12 septembrie 2018, la evenimentul de lansare al proiectului „Sunliquid”, desfășurat în Podari, Craiova.

Ministrul Energiei Anton Anton a participat astăzi, 12 septembrie 2018, la evenimentul de lansare al proiectului „Sunliquid”, desfășurat în Podari, Craiova. Planul prevede construcția unei fabrici de bioetanol cu o capacitate de 50.000 de tone pe an și totodată, în faza de construcție vor fi create aproximativ 800 de locuri de muncă.
„Acest eveniment este important deoarece a fost pusă piatra de temelie a unei investiții absolut inovatoare în România. Nu este reproducerea unei fabrici deja existente. Desigur, în spatele acesteia există un pilot industrial, o mică fabrică care funcționează de șase ani în Germania, viabilitatea și eficiența sa fiind baza acestui proiect.
Directorul proiectului este un tânăr român care și-a desăvârșit studiile în Statele Unite ale Americii, s-a remarcat profesional în SUA dar și în Canada, iar acum a venit acasă pentru a construi cu mândrie această fabrică ”, declară ministrul Energiei.