7 noiembrie 2016

Ziua Energiei a Uniunii Europene: Soluții comune pentru o planetă mai sustenabilă

Odată cu intrarea în vigoare a Acordului Climatic de la Paris este nevoie de accelerarea și intensificarea acțiunilor și investițiilor pentru un viitor energetic mai curat. Trecerea la un sistem energetic durabil va ajuta această transformare. Tocmai din acest motiv, în cadrul Conferinței COP22 privind schimbările climatice, Comisia Europeană organizează pe 14 noiembrie Ziua Energiei a Uniunii Europene: Soluții comune pentru o planetă mai sustenabilă.
Ziua Energiei a Uniunii Europene reprezintă o oportunitate unică pentru jucătorii-cheie în domeniul energiei curate pentru a se aduna și a împărtăși idei despre modul în care ne putem îndrepta mai ușor spre o planetă mai sustenabilă, în conformitate cu prevederile Acordului Climatic de la Paris. Evenimentul va reuni specialiști din întreaga Europă și va fi o oportunitate a unui prim-schimb de practici în vederea consolidării cooperării în domeniul energiei durabile, sigure și inteligente.
Evenimentul va fi deschis de miniștrii Energiei și de alte personalități din mai multe țări.  Ziua Energiei va marca și alte două evenimente importante: lansarea unei „Uniuni pentru Mediterană”, platformă pentru energia din surse regenerabile și eficiență energetică; și semnarea unui acord între cele două insule din Pacific și Oceanul Indian, respectiv Insula Fiji și Insula Reunion.
Sursa text& foto: Comisia Europeană