7 noiembrie 2016

Corina Popescu a vorbit la ENTSO-E South East European (SEE) Regional Conference despre importanța României în regiunea Sud-Este Europeană

Secretarul de Stat Corina Popescu a participat în perioada 2 – 3 noiembrie la ENTSO-E South East European (SEE) Regional Conference, care s-a desfășurat la Thessaloniki, în Grecia. Conferința a avut ca obiective abordarea sectorului energetic european în contextul regional al Europei de Sud-Est, implicarea tuturor părților interesate inclusiv autoritățile de reglementare, factorii de decizie politică și mediul academic, dar și promovarea cooperării la nivelul Europei de Sud-Est.
În cadrul evenimentului, Secretarul de Stat în Ministerul Energiei, doamna Corina Popescu, a subliniat potențialul de export pe care îl are Europa de Sud-Est, dar și rolul României în acest context regional.
„Europa de Sud-Est merită o atenție specială. Regiunea are un potențial vast și în mare parte neexploatat în ceea ce privește energiile regenerabile și eficiența energetică, dacă ne gândim și la rezervele de gaze din Marea Neagră. Este nevoie de o cooperare sporită, de coordonare cu privire la planificarea pe termen lung și de construirea unei infrastructuri de grid regionale”, a declarat Corina Popescu.
Secretarul de Stat a vorbit și despre rolul României în asigurarea securității energetice, dar și despre importanța proiectelor regionale.
„Pentru România, cooperarea regională este extrem de benefică în asigurarea securității energetice a țării noastre precum și a Uniunii Europene. Încurajăm dezvoltarea de proiecte comune cu țările vecine, ca mijloc de a consolida securitatea energetică în Europa și în afara acesteia. Proiectele PMI-PCI vor juca un rol esențial în asigurarea securității aprovizionării și creșterea fluxurilor de energie în regiune. Totodată, susținem proiectele în care sunt implicate Transelectrica în ambele regiuni, atât în zona Centrală și Est-Europeană, cât și în regiunea Sud-Est Europeană”, a adăugat Corina Popescu.