29 octombrie 2016

Ultimii pași pentru acordarea ajutorului de salvare pentru CNU

Ministerul Energiei parcurge ultima etapă a procesului de alocare a primei tranșe, în valoare de 47 de milioane de lei, din ajutorul de salvare de 62 de milioane de lei, acordat Companiei Naționale a Uraniului de către Guvernul României.
În acest sens, Ministerul Energiei a încheiat Convenția de Împrumut și a finalizat forma Contractului de Gaj. În cursul zilei de vineri, 28 octombrie, s-a desfășurat evaluarea bunurilor care urmează să fie gajate.
Luni dimineață, 31 octombrie, echipa care a realizat evaluarea va prezenta raportul ce va sta la baza semnării Contractului de Gaj, îndeplinindu-se condițiile pentru efectuarea împrumutului.
Astfel, la începutul săptămânii viitoare, toate documentele vor fi transmise către Ministerul Finanțelor Publice, care va transfera suma către Ministerul Energiei, în baza actelor primite. După ce vor ajunge în conturile Ministerului Energiei, banii destinați restructurării și eficientizării societății vor fi virați către Compania Națională a Uraniului, în baza documentelor justificative.