28 iulie 2023

Ședință de consultare publică Rolul Fondului pentru Modernizare în tranziția energetică a României

Ministerul Energiei organizează ședința publică cu tema Rolul Fondului pentru Modernizare în tranziția energetică a României pe data de 4 august 2023, de la ora 11:00, la sediul Institutului Național de Statistică, situat pe Bd. Libertăţii 16, Sector 5 și prin transmisiune de tip videoconferință.

Beneficiind de o alocare de peste 13 miliarde euro, Fondul pentru Modernizare vizează tranziția către un sistem energetic cu emisii reduse de carbon, prin stimularea investițiilor în surse regenerabile de energie, rețelele de transport și distribuție a energiei termice în zonele rezidențiale și comerciale, interconectări de rețele pentru transportul de electricitate și gaze naturale, capacități de stocare a energie, modalități de îmbunătățire a eficienţei energetice în diferite sectoare economice și asigurarea unei tranziții echitabile în regiunile dependente de cărbune. Mai multe informații despre Fondul pentru Modernizare pot fi consultate la: https://energie.gov.ro/category/fondul-pentru-modernizare/ .

Scopul ședinței de consultare publică este de a colecta opiniile potențialilor beneficiari în legătură proiectele oportune, capacitățile de implementare și viziunea acestora pentru o tranziție energetică verde. Rezultatele ședinței de consultare vor contribui la a asigura o proiecție bine calibrată asupra necesităților de investiții în sectorul energiei.

Puteți confirma interesul de participare în persoană sau în videoconferință la adresa de e-mail consultarepublicafm@energie.gov.ro până la data de 2 august 2023. Vă rugăm să ne comunicați totodată opțiunea pentru participarea în fizic sau on-line precum și următoarele informații: organizația pe care o reprezentați, numele și funcția persoanelor care vor participa și e-mailul.

Propunerile și recomandările referitoare la implementarea Fondului de Modernizare pot fi transmise pe adresa de e-mail consultarepublicafm@energie.gov.ro până la data de 31 august 2023.