5 iulie 2016

Secretarul de Stat în Ministerul Energiei Corina Popescu a vorbit la conferința PRIA Energy despre principalele ținte ale Strategiei Energetice Naționale

Secretarul de Stat în Ministerul Energiei Corina Popescu a participat marți, 5 iulie, la conferința „Strategia energetică a României până în 2030”, organizată de PRIA Energy.
În cadrul conferinței, doamna Corina Popescu a făcut precizări cu privire la stadiul în care se află Strategia Energetică Națională, dar și care sunt liniile de dezvoltare la nivel european pe care se construiește aceasta.
„Înainte de a discuta despre Strategia Energetică a României trebuie să facem o scurtă inventariere a documentelor la nivel european, asta pentru că România este parte a Uniunii Europene, și în strategia pe care o definim trebuie să respectăm traiectoria pe care o stabilesc documentele la nivel european. În 2014, la nivel european, s-a aprobat o strategie pentru perioada următoare, în contextul unei uniuni energetice existente între statele membre UE, bazată pe cinci piloni: solidaritate și securitate energetică, piața de energie unică europeană, eficiență energetică, decarbonare și cercetare și inovare”, a declarat Secretarul de Stat în Ministerul Energiei.
Doamna Corina Popescu a punctat și principalele ținte strategice pentru anul 2030. „Subsecvent acestei strategii, au fost adoptate și anumite ținte pentru anul 2030: 27% pentru energiile regenerabile, 27% pentru eficiența energetică, iar pentru decarbonare și reducerea de emisii 40%. Acesta sunt țintele stabilite, iar ce trebuie să delimităm noi în Strategia Energetică a României și în planurile naționale este traiectoria pe care ne-o propunem ca țară ca să atingem aceste ținte. Ținta noastră, la nivelul acestui Guvern, este să avem o Strategie Energetică Națională în care să dăm aceste traiectorii pentru țintele europene undeva în luna septembrie. Este un proiect ambițios pe care ni l-am asumat și pe care îl vom duce la bun sfârșit”, a conchis Corina Popescu.