15 aprilie 2016

Secretarul de Stat Corina Popescu s-a întâlnit cu reprezentanții Federației Naționale Mine Energie

București, 15 aprilie 2016
COMUNICAT DE PRESĂ
Secretarul de Stat din Ministerul Energiei, doamna Corina Popescu, s-a întâlnit astăzi, 15 aprilie, cu reprezentanții Federației Naționale Mine Energie (FNME) care se află în marș din Târgu Jiu spre București, în semn de protest.
Corina Popescu a luat act de problemele expuse de reprezentanții Federației Naționale Mine Energie în Memorandumul transmis Guvernului României și a reiterat deschiderea Ministerului Energiei pentru dialog cu sindicatele din acest sector.

Secretarul de Stat a menționat, în cadrul discuțiilor, că o parte din măsurile de redresare a Complexului Energetic Oltenia, prezentate în Memorandum, își vor găsi răspunsul în Strategia Energetică Națională, care se află în proces de elaborare, în timp ce pentru alte măsuri se vor întreprinde demersuri în sensul realizării lor în limitele legale.
În cadrul discuțiilor, reprezentanții FNME au făcut referire și la creanțele pe care Complexul Energetic Oltenia le are de recuperat de la societăți aflate în insolvență, dar și la avizarea documentației necesare pentru extinderea lucrărilor miniere în carierele Jilț – Sud, Rovinari – Est și Roșia, în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Energiei, programat pentru data de 20 aprilie.

În vederea discutării problemelor punctuale semnalate de reprezentanții FNME, până la sfârșitul lunii aprilie, va avea loc o întâlnire la Târgu Jiu cu reprezentanți ai Ministerului Energiei, reprezentanți ai sindicatelor, conducerea executivă și cu membrii Consiliului de Supraveghere a Complexului Energetic Oltenia.
În urma întâlnirii, reprezentanții ministerului și reprezentanții Federației au întocmic un protocol care urmează să fie semnat, după ce va fi agreat cu toți participanții la marș. Corina Popescu le-a mulțumit reprezentanților sindicali pentru deschiderea la dialog și pentru buna colaborare.
BIROUL DE COMUNICARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII PUBLICE