Ministerul Energiei cere conducerii Complexului Energetic Oltenia să finalizeze planul de acțiune în sectorul lignitului

 
București, 17 aprilie 2016
COMUNICAT DE PRESA
Conducerea ministerului Energiei s-a întâlnit astăzi, în ședință, pentru a analiza evoluția lucrărilor Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră. În cadrul întâlnirii au existat discuții punctuale cu privire la evoluția Complexului Energetic Oltenia, în condițiile în care, în ședința de marți, 12 aprilie, membrii Grupul de lucru Lignit din cadrul Comitetului, din care face parte și conducerea CEO, au prezentat un raport sumar, incomplet. 
Membrii Comisiei nu au putut furniza informații complete cu privire la elementele de fundamentare a planului de acțiune în sectorul lignitului și nici măsurile necesare pentru a se atinge strategia de dezvoltare pe viitor.
În această situație, Ministerul Energiei așteaptă din partea Complexului Energetic Oltenia să prezinte, în cadrul Comitetului  de Coordonare de marți, 19 aprilie, elementele care n-au fost prezentate până acum, deși au fost solicitate în cadrul reuniunilor anterioare.
Suplimentar, conducerea ministerului așteaptă finalizarea discuțiilor la nivelul conducerii CEO asupra planului de dezvoltare pe termen mediu și lung și inițierea unui dialog corect cu partenerii sociali, în procesul de implementare al acestui plan.
Conducerea ministerului dorește să reamintească faptul că numirile pe posturile de conducere la nivelul CEO trebuie să țină cont strict de criteriile de meritocrație și cade în sarcina conducerii să asigure buna desfășurare, în termeni de transparență, a acestui proces. Implicarea Complexului Energetic Oltenia în orice joc cu tentă politică este de rău augur pentru siguranța locurilor de muncă, dar și pentru funcționarea corectă a societății.
Conducerea ministerului îi atrage atenția directorului general interimar, Laurențiu Ciobotărică, asupra faptului că are o responsabilitate directă în ceea ce privește buna administrare a societății.
Ca urmare a rapoartelor care vor fi prezentate, marți 19 aprilie, în cadrul Grupul de lucru Lignit din Comitetul de Coordonare pentru activitatea minieră, conducerea ministerului Energiei se va deplasa, miercuri, la sediul Complexului Energetic Oltenia, pentru o ședință cu managementul societății și cu membrii Consiliului de Supraveghere.
BIROUL DE COMUNICARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII PUBLICE