19 mai 2016

Secretarul de Stat Corina Popescu, la Conferința „Energie pentru viitor. Investește inteligent”: „Putem să ne definim viitorul frumos dacă ne ocupăm cum trebuie și de prezent, adică de tineri”

Secretarul de Stat Corina Popescu a participat astăzi, 19 mai, la Conferința „Energie pentru viitor. Investește inteligent”, eveniment organizat sub egida publicației InvestEnergy.
În cadrul conferinței, Secretarul de Stat în Ministerul Energiei a vorbit despre importanța implicării tinerilor în domeniul energetic și oferirea unui spațiu de dezvoltare pentru viitorii specialiști ai domeniului. De asemenea, Corina Popescu a făcut și precizări cu privire la Strategia Energetică a României.
„Este clar că direcția către care se îndreaptă România în domeniul energetic ar trebui să fie aceea în care tot ce se întâmplă în viitor să fie fundamentat. Mi-aș dori să avem tinerii alături de noi, pentru că ei au acel gram de nebunie care poate să schimbe și să prezinte lucrurile dintr-o altă perspectivă. Este important, mai ales pentru Guvern, care ia decizii, să cunoască toate aspectele unei probleme și atunci când se ia o decizie, aceasta să fie fundamentată cu studii care să aparțină Guvernului, să existe studii de impact făcute corect, care să se bazeze pe date corecte de intrare. Să nu ne mai definim viitorul doar pe dorințe, ci și pe realități. Să avem puterea ca în momentul în care constatăm că lucrurile nu sunt bine definite, să le schimbăm, să facem analize periodice care să ne confirme sau să ne infirme datele. Tinerii au acest potențial. Poate că ar trebui să ne uităm către ei și din altă perspectivă. La Ministerul Energiei am încercat să aducem cât mai mulți tineri în echipa pe care o avem acum. Avem programe de internship atât pentru ingineri energeticieni, cât și pe partea de comunicare. Sub patronajul Guvernului vor exista programe de internship și în companiile în care statul are pachet majoritar. Putem să ne definim viitorul frumos dacă ne ocupăm cum trebuie și de prezent”, a declarat doamna Secretar de Stat Corina Popescu.
Referitor la Strategia Energetică, Secretarul de Stat a afirmat că acesta nu este un document care trebuie monopolizat.
„Eu cred că în domeniul nostru sunt foarte mulți oameni care au experiență și trebuie lăsați să își spună punctul de vedere, în așa fel încât să identificăm cele mai bune soluții pentru viitorul României, pentru că vorbim despre viitor”, a explicat Secretarul de Stat.