9 septembrie 2016

Secretarul de Stat Corina Popescu a participat la Analyst and Investor Days

Secretarul de Stat Corina Popescu a participat joi, 8 septembrie, la evenimentul Analyst and Investor Days organizat de Fondul Proprietatea. În cadrul evenimentului, Secretarul de Stat a vorbit despre proiectele pe care Ministerul Energiei le are în desfășurare, printre care Strategia Energetică a României, despre finalizarea schemelor suport pentru regenerabile, dar și despre viitorul pieței de gaze naturale din România.
„În momentul de față de preocupăm intens de Strategia Energetică Națională. Dorința noastră este să reușim să stabilim traiectoriile pentru țintele europene în cursul lunii septembrie. Totodată, ne preocupă asigurarea condițiilor de trecere a iernii 2016-2017 în condiții optime, ceea ce implică siguranța în alimentare a consumatorilor interni. Ne propunem și finalizarea studiului de impact privind schema suport pentru energiile regenerabile și promovarea unor măsuri legislative pentru o mai multă predictibilitate și credibilitate în acest sector”, a declarat Corina Popescu.
Secretarul de Stat a făcut precizări și cu privire la situația Complexului Energetic Hunedoara (CEH) și a Companiei Naționale a Uraniului (CNU). „Continuăm discuțiile cu Comisia Europeană și facem toate demersurile pentru a identifica cele mai bune posibilități de salvare a porțiunii viabile din CEH. Referitor la CNU, este necesară implementarea unor măsuri imediate pentru rezolvarea problemelor în care se găsește compania, dar și identificarea și fundamentarea unor măsuri strategice pentru circuitul nuclear din România”, a completat demnitarul.