13 ianuarie 2021

România, pregătită energetic pentru cea mai rece perioadă de până acum din iarna 2020-2021

România este pregătită din punct de vedere energetic pentru perioada rece pe care o traversăm. Stocurile de cărbune au crescut față de săptămâna trecută, Sistemul Național de Transport Gaze Naturale funcționează în parametri optimi, așa cum funcționează fără sincope și Rețeaua de Transport Energie Electrică.
Transportatorii și distribuitorii de energie sunt pregătiți să facă față unor eventuale creșteri ale consumului după weekend-ul care urmează, când este prognozată o scădere a temperaturilor. Acestea sunt cele mai recente concluzii după reuniunea Comandamentului de Iarnă.
Niculae Havrileț, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, a coordonat astăzi, 13 ianuarie, ședința Comandamentului de Iarnă format din reprezentanții instituțiilor și autorităților publice competente în domeniul energiei, precum și ai operatorilor economici din sectorul energiei electrice și al gazelor naturale.
“Sistemul Energetic Național funcționează în parametri și nu are sincope. Nu se întrevăd probleme în asigurarea consumului de gaze naturale și de energie electrică iar autoritățile sunt pregătite să ofere soluții în cazul în care ar apărea situații neprevăzute”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.