31 mai 2016

Primul Business Forum dedicat energiei Uniunea Europeană – Algeria a avut loc pe 23 și 24 mai

În perioada 23-24 mai, comisarul european pentru Combaterea schimbărilor climatice și energiei Miguel Arias Cañete a efectual o vizită de lucru la Alger pentru a întări cooperarea energetică a Uniunii Europene cu Algeria. Împreună cu ministrul algerian al Energiei, Salah Khebri, comisarul european a deschis primul Business Forum Uniunea Europeană – Algeria, dedicat energiei.
Forumul, o urmare concretă a dialogului politic energetic dintre UE și Algeria lansat de comisarul european în luna mai a anului trecut, adună mai mult de o sută de companii energetice europene și algeriene, companii industriale și asociații financiare pentru a facilita oportunități de noi investiții în explorarea și exploatarea gazelor naturale în Algeria, în domeniul energiei regenerabile și în sectoarele de eficiență energetică.
„Acest prim Business Forum este un pas extrem de important în deschiderea de noi posibilități pentru companiile europene și algeriene pentru a crea parteneriate de afaceri constructive și a transforma planurile de investiții în realitate. La acest eveniment vom discuta cu partenerii noștri modalitățile prin care putem elimina barierele care stau în calea investițiilor în sectorul energetic”, a declarat comisarul european Arias Cañete.
Cu rezervele sale mari de gaze și condiții climatice ideale pentru producerea energiei din surse regenerabile, Algeria este un partener foarte important pentru UE în încercarea sa continuă de a-și diversifica sursele de energie și de a consolida securitatea energetică.
În conformitate cu Uniunea Energetică și ca parte a unei diplomații energetice și climatice europene revitalizată, UE va folosi toate instrumentele sale ce țin de politica externă, pentru a stabili parteneriate strategice în domeniul energiei cu țările producătoare și de tranzit din cele mai importante regiuni, inclusiv Algeria.

Sursa: Comisia Europeană

Sursa foto: Comisia Europeană