29 noiembrie 2023

Peste 1500 de români au primit finanțare prin programul Electric Up, anunță Sebastian Burduja, ministrul Energiei. Se pregătește Electric Up 2

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunțat miercuri încheierea etapei de implementare a proiectelor finanțate prin Programul Electric Up. Peste 1500 de beneficiari au fost deja plătiți, iar valoarea contractelor se ridică la aproape 480 milioane lei.

Ministerul Energiei menționează, în atenția beneficiarilor Programului de finanțare Electric Up, că a fost încheiată etapa de implementare a proiectelor. Din totalul de 1839 de contracte de finanțare au fost implementate peste 1500 de proiecte cu o valoare totală de aproape 480  milioane lei.

„În ultimele 3 luni de zile am accelerat procesul de implementare a proiectelor și de finanțare a contractelor depuse în cadrul  Electric Up. S-au depus eforturi susținute din partea echipei Ministerului Energiei pentru a putea definitiva dosarele de decont. Am lucrat împreună inclusiv în weekenduri pe acest program, dar iată că se văd și rezultatele.

Din totalul de 1839 contracte de finanțare, au fost implementate peste 1500 proiecte cu o valoare totală de aproape 480 milioane lei. Lista proiectelor plătite în baza cererilor și a dosarelor de decont depuse va fi publică pe site-ul ministerului în zilele următoare,” a transmis ministrul Sebastian Burduja.

Următoarea etapă a proiectului este cea de monitorizare și în acest sens atragem atenția beneficiarilor să asigure funcționarea tuturor echipamentelor instalate la parametri tehnici asumați prin proiect și să răspundă obligațiilor contractuale prevăzute în această etapă. În alte condiții autoritatea va aplica măsuri de recuperare a finanțării.

La începutul anului viitor se lansează apelul Electric UP 2 

„Deja pregătim programul Electric Up 2, pe care îl vom demara la începutul anului viitor. Vom mări capacitatea instalată și vom îmbunătăți substanțial condițiile de finanțare, venind în sprijinul nevoilor operatorilor economici,” a mai anunțat ministrul Sebastian Burduja.