6 februarie 2017

Misiunea de evaluare a României de către NEA, pas important spre aderarea României la OCDE

Misiunea de evaluare a României de către Agenția pentru Energie Nucleară a debutat printr-o reuniune tehnică de lucru între reprezentanții NEA și cei ai ministerului român al Energiei. Întâlnirea, programată ca misiune de evaluare a avut ca obiectiv pregătirea dosarului României de accedere la Agenția pentru Energie Nucleară.
La întâlnire partea română a fost reprezentată prin Secretarii de Stat, Robert Tudorache și Corina Popescu dar și corpul de experți din cadrul ministerului Energiei, în timp ce delegația misiunii a fost condusă de către Daniel Iracane , Director General Adjunct al NEA.
„Acceptarea României ca stat membru al Agenției pentru Energie Nucleară este un pas extrem de important pentru accederea țării noastre în cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Acest statut poate conferi României beneficii reale în sfera ratingului de țară și imaginii României la nivel internațional”, spune Robert Tudorache, Secretar de Stat în Ministerul Energiei.
Întâlnirea de la ministerul Energiei a fost urmată de alte runde de discuții cu entitățile și autoritățile din sectorul energetic românesc.