23 februarie 2021

Ministrul Energiei Virgil Popescu, după întâlnirea cu reprezentanții CEH: Mă interesează să găsim o soluție pe termen lung

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, secretarii de stat Dan Drăgan și Niculae Havrileț, Președintele Consiliului Județean Hunedoara Laurențiu Nistor, Prefectul Județului Hunedoara Călin Marian, administratorul judiciar și administratorul special al CEH, precum și reprezentanții angajaților CEH au avut astăzi o întâlnire de lucru pentru a discuta modalitatea prin care Centrala de la Mintia poate fi transferată către CJ Hunedoara și despre soluțiile ce trebuie aplicate pe termen mediu și lung pentru îmbunătățirea activității energetice din Valea Jiului.
Ministrul Energiei a susținut că soluția divizării CEH în două companii, una care să treacă sub autoritatea Consiliului Județean și alta care să rămână în coordonarea Ministerului, rămâne cea mai sustenabilă opțiune.
Nu mă interesează o soluție care să rezolve problema trei luni și apoi să revenim în același loc. Ce mă interesează este să găsim o soluție pentru oameni și pentru Sistemul Energetic Național. Pentru oameni vom gândi, alături de sindicate, un pachet de protecție socială. Pentru securitatea energetică trebuie să modernizăm capacitățile și vestea bună este că avem fonduri europene pentru asta, în cadrul „Just Transition Fund”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.