28 mai 2021

Ministrul Energiei Virgil Popescu a vizitat parcul eolian Hidroelectrica de la Crucea

Ministrul Energiei Virgil Popescu, secretarul de stat George Niculescu împreună cu Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica, au vizitat Parcul Eolian Crucea, din județul Constanța, obiectiv intrat recent în portofoliul companiei producătoare de energie electrică.
Cu acestă ocazie, ministrului i-au fost prezentate camera de comandă, turbinele, precum și stația de transformare aferentă parcului.
Dezvoltarea sistemului energetic către zona verde de producere a electricității reprezintă una dintre prioritățile mandatului meu de ministru. Parcul Eolian Crucea, din județul Constanța, este un obiectiv intrat recent în portofoliul companiei producătoare de energie electrică Hidroelectrica. Am fost să vizitez acest obiectiv, ocazie cu care mi-au fost prezentate camera de comandă, turbinele, precum și stația de transformare aferentă parcului. Dincolo de realizarea de achiziții, foarte utile în diversificarea mixului de producție intra companie, aș vrea să încurajez societățile românești să se orienteze cu hotărâre către inițierea de proiecte de dezvoltare a unor obiective noi. Ne aflăm în Dobrogea, poarta vântului pentru România, și centrul de interes pentru multe dintre proiectele verzi de la noi. Marea Neagră se află, de asemenea la mică distanță, și profit de de prezența mea aici pentru a reitera interesul statului român pentru potențialul eolian off shore. Includerea în portofoliulu Hidroelectrica a parcului de 108 MW din localitatea Crucea reprezintă primul M&A de succes realizat de o companie românească de stat, obiectivul fiind preluat de la Steag Gmbh. Încurajez companiile din România să facă astfel de investiții”, a declarat ministrul Energiei.