18 februarie 2021

Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut o întâlnire de lucru cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó

Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut astăzi o întâlnire de lucru cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó. În cadrul dialogului s-a accentuat necesitatea dezvoltării relațiilor bilaterale dintre cele două state, în mod special în domeniul Energiei.
În mod specific, s-a discutat despre gazul din Marea Neagră, despre conducta BRUA și perspectiva Ungariei cu privire la acest proiect important, având în vedere că ambele state vor să găsească soluții viabile pentru diversificarea surselor de alimentare și transport, pentru a întări securitatea energetică.
Totodată, cei doi oficiali au căzut de acord să intensifice dialogul pentru a colabora în ceea ce privește discuțiile ce se vor purta la nivelul Uniunii Europene în vederea îndeplinirii obiectivelor cu privire la trecerea către o energie curată, folosind un mix energetic diversificat neutru din punct de vedere tehnologic.
La întâlnire au mai participat, din partea Ungariei, E.S. Ambasadorul Zakonyi Botond și secretarul de stat Mosoczi László, iar din partea României, secretarii de stat Dan Drăgan și Niculae Havrileț și Cristian Bădescu – reprezentant cu însărcinări speciale al MAE pentru securitate energetică.