17 februarie 2021

Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții CEO

Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut miercuri, 17 februarie, o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai conducerii executive ai Complexului Energetic Oltenia și cu o delegație formată din reprezentanții organizațiilor sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia.
Cu această ocazie, ministrul Energiei a reiterat sprijinul ministerului pentru programul de restructurare al companiei CEO, aprobat de Guvernul României și transmis spre avizare Comisiei Europene. Totodată, Virgil Popescu a menționat că în această perioadă reprezentanți ai conducerii executive ai Complexului Energetic Oltenia, împreună cu experți din ministerul Energiei pregătesc răspunsurile pentru obiecțiile transmise de Comisia Europeană, cuprinse în procedura intitulată „Investigatie”, în termenele prevăzute.
Tot încadrul  acestei întâlniri de lucru au fost luate în discuție, la propunerea liderilor de sindicat, și posibile măsuri de sprijin financiar, cât și alte tipuri de măsuri ce vor fi aplicate lucrătorilor care se vor afla în anii care urmează sub incidența programului de restructurare.
S-a stabilit ca în perioada imediat următoare să se întărească dialogul  între conducerea executivă a Complexului Energetic Oltenia și reprezentații sindicali, pentru eliminarea oricăror informații false ce pot afecta un program de restructurare și modernizare convenit al CEO, care să ducă la reducerea emisiilor de CO2.