29 iulie 2021

Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut discuții cu reprezentanți ai Departamentului de Energie al SUA

Ministrul Energiei Virgil Popescu, însoțit de Secretarii de Stat Dan Drăgan și George Niculescu, precum și CEO-ul Nuclearelectrica Cosmin Ghiță, a avut joi, 29 iulie, prima întâlnire în vederea implementării Acordului Interguvernamental cu Statele Unite în domeniul nuclear, cu o delegație a reprezentanților Departamentului de Energie al Statelor Unite ale Americii și a Ambasadei SUA la București.
Delegația SUA a fost condusă de Dr. Kathryn Huff, Acting Assistant Secretary și Principal Deputy Assistant Secretary și de Aleshia Duncan, Deputy Assistant Secretary, iar Ambasada SUA la București a fost reprezentată de David Muniz, Chargé d’Affaires, a.i. și de Brad Stilwell, Deputy Economic Counselor.
În cadrul întâlnirii s-au discutat modalitățile concrete prin care se poate trece la implementarea Acordului, precum și la oportunitățile de investiții și dezvoltare pe care acesta le va aduce României.
Țara noastră va avea beneficii nu doar din perspectiva sectorului energetic și a celui economic, ci și beneficii pe diferite paliere, una dintre dimensiunile abordate astăzi fiind cea a educației și pregătirii studenților, în contextul unui program de schimb de experiențe în domeniul energiei. Astfel, relația bilaterală România-SUA va fi întărită și consolidată dincolo de activitățile prevăzute în cadrul Acordului.