4 martie 2016

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, s-a întâlnit joi, 3 martie, cu E. S. doamna Tamar Samash, Ambasadorul Statului Israel în România

București, 4 martie 2016
COMUNICAT DE PRESA

Ministrul Energiei, domnul Victor Grigorescu, s-a întâlnit joi, 3 martie, cu E. S. doamna Tamar Samash, Ambasadorul Statului Israel în România. În cadrul discuțiilor, ministrul Grigorescu a făcut o trecere în revistă a priorităților mandatului și a subliniat necesitatea întăririi relațiilor tradiționale dintre cele două state, având în vedere valorile istorice comune.

La întâlnire au mai participat atașatul comercial al Ambasadei Statului Israel în România, domnul Matan Safran, domnul Andrei Mâinea, Business Development Manager în cadrul Departamentului Economic al Ambasadei. Ministrul Energiei a fost însoțit, la discuții, de doamna Diana Codău, consilier personal al ministrului pe relații externe.
Demnitarul român a prezentat stadiul procesului de elaborare a Strategiei Energetice a României: 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, precum și aspecte privind rolul României, ca stat membru UE, în configurarea politicilor energetice.

Cu această ocazie, șeful misiunii dipomatice israeliene în România, E.S. Tamar Samash, a anunțat că în luna aprilie va avea loc, la București, un Forum de afaceri româno-israelian, organizat sub patronajul Ambasadei, la care și-au anunțat prezența peste 20 de firme israeliene din domeniu energiei.
De asemenea, la finalul lunii noiembrie a.c., la Tel Aviv, va avea loc summit anual privind energiile alternative, la care vor fi invitați să participe și operatorii rețelelor de transport energie și gaze naturale din România.
Discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat și cooperarea în domeniu academic, cu precadere pe voletul cercetare și dezvoltare în domeniul energetic.
Biroul de Comunicare Publică și Relați Publică