5 februarie 2016

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, s-a întâlnit cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României

București, 5 februarie

Conducerea Ministerului Energiei s-a întâlnit vineri, 5 februarie, cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României – Grupul de lucru pentru Energie.

Alături de ministrul Energiei, Victor Grigorescu, la discuții au participat, din partea Ministerului Energiei, Secretarii de Stat Corina Popescu, Aristotel Jude și Cristian Bușu și doi dintre consilierii personali ai ministrului, Diana Codău și Dan Ionescu.
Din partea Coaliției pentru Dezvoltarea României au participat Kinga Daradics, Andrei Cârnu, Gabriel Sîrbu, Cătălina Dragomir, Silvia Vlăsceanu, Alexandru Maximescu și Dana Stănescu.
Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a salutat aplecarea spre dialog a specialiștilor din Coaliția pentru Dezvoltarea României și interesul lor pentru domeniul energetic, în general, și pentru Strategia Energetică Națională, în special, punctând că deschiderea către societatea civilă este un element decisiv pentru activitatea Ministerului Energiei.
Accentuez faptul că atunci când am decis să reluam procesul de elaborare al Strategiei Energetice, am făcut acest lucru dorind să avem ca rezultat un document care să ajute întreaga industrie și nicidecum un document de lucru al ministerului. Așteptăm intervenții permanente în activitățile grupurilor de lucru alocate Strategiei din partea Coaliției așa cum sperăm că vom avea din partea tuturor reprezentanților asociaților profesionale, a mediului academic și a ONG-urilor cu activitate în energie. Am văzut în trecut unele expresii de neîncredere din partea unor parteneri de dialog atunci când discutăm despre transparentizarea procesului de elaborare, dar sper că acțiunile noastre de până acum înlătură dubiile„, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu. Totodată, ministrul a subliniat faptul că dialogul pe marginea Strategiei va genera un document echilibrat, care să stabilească prioritățile întregului domeniu, iar acest deziderat nu poate fi atins fără un proces transparent și o colaborare permanentă cu toti actorii interesați.