4 noiembrie 2016

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a efectuat o vizită de lucru în Vietnam

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a efectuat în perioada 30 octombrie-2 noiembrie 2016 o vizită de lucru în Vietnam, la Hanoi, în continuarea dialogului bilateral dintre cele două țări inaugurat de vizita prim-ministrului Dacian Cioloș, din luna iulie a acestui an. Din delegația oficială, au făcut parte doamna Diana Codău, Director de Cabinet al ministrului Energiei, doamna Aura Slate, consilier în cadrul Direcției Țiței și Gaze Naturale din cadrul Ministerului Energiei, și reprezentanți ai unor companii din sectorul energetic interesate de prospectarea oportunităților de dezvoltare pe piețe terțe.
Delegatia română, condusă de ministrul Energiei, Victor Grigorescu, s-a întâlnit cu o delegație a Ministerului Comerțului și Industriei din Vietnam, condusă de domnul Hoang Quoc Vuong ministru adjunct și responsabil cu sectorul energetic vietnamez. Cele două părți au discutat despre potențialul cooperării în sectorul energetic, în special în ceea ce privește sectorul petrolier și gazier, dar și în ceea ce privește domeniul mineritului, producția de energie în termocentrale sau sectorul regenerabilelor. Au avut loc reuniuni cu companiile de profil vietnameze din sector.

Cele două părți au stabilit acțiuni concrete pentru a permite schimbul de informații cu privire la proiecte de cooperare care ar putea fi dezvoltate în perioada următoare.
În marja vizitei, membrii delegației s-au întâlnit cu responsabilii pe energie  din cadrul Delegației Comisiei Europene, dar și cu reprezentanți ai Camerei de Comerț ai Europei Centrale și de Est la Ha Noi, pentru a identifica modalități de promovare mai eficientă a companiilor românești din sectorul energetic pe piețe din regiune.
De asemenea, în cadrul vizitei, a avut loc o reuniune cu reprezentanții Asociației de Prietenie România – Vietnam, care reunește peste 4.000 de membri, majoritatea foști studenți vietnamezi, vorbitori de limba română, care au studiat în țara noastră, inclusiv la facultăți de profil din domeniul energetic.