20 noiembrie 2018

Ministrul Energiei Anton Anton participat, în perioada 18-20 noiembrie, la cea de-a XV-a reuniune a Forumului Economic desfășurat la Viena, intitulat: “Economia întâlnește politica”.

Ministrul  Energiei Anton Anton participat, în perioada  18-20 noiembrie, la cea de-a XV-a reuniune a Forumului Economic desfășurat la Viena, intitulat: Economia întâlnește politica”. În acest context, ministrul Energiei a vorbit despre preocuparea României pentru cooperare regională.
“Se vorbește tot mai mult la nivel European despre cuplarea piețelor de energie electrică și gaze. România a antamat o schema de acumulare la Ghercești prin care ne propunem să înmagazinăm gaze naturale în depozite folosind energie electrică din surse regenerabile.
Acest lucru va fi posibil folosid centrala Craiova și depozitul de gaze de la Ghercești, aflat la doar 3 kilometri distanță de centrală. De ce vrem asta? Nu doar pentru ca România să fie în deplină securitate energetică dar și pentru ca România să își joace, pe lângă rolul de exportator de energie electrică în Regiune, și pe cel de hub pe piața europeană a gazelor și furnizor de securitate în Europa.”
De asemenea ministrul Anton Anton a mai spus că: “România și-a finalizat recent Strategia Energetică Națională pentru perioada 2018-2030. Acest document are, firește, o importanță majoră pentru țara noastră pentru că furnizează o viziune pe termen lung. Dar Strategia românească privește dincolo de granițele României.
 Am definit în document reperele prin care țara noastră își va menține rolul de producător de energie în Regiune și pe cele prin care vom fi un actor implicat și activ în situațiile de stres la nivel Regional.
O Europă puternică se construiește prin conexiuni economice puternice, prin cooperarea tuturor statelor membre pentru atingerea aceluiași scop: o Europă unită”, a concluzionat ministrul Energiei.