14 martie 2019

14.03.2019 – Ministrul Energiei, Anton Anton a participat ieri la evenimentul găzduit de către Departamentul de Energie, Partnership for Transatlantic Energy Cooperation (P-TEC) Ministerial and Investment Forum, sub egida CERA Week.

În perioada 13 – 15 martie 2019, la Houston, Texas, are loc cel mai important eveniment in domeniul energiei, CERA WEEK. Evenimentul reunește anual aproximativ 4000 de reprezentanți ai industriei din domeniu, reprezentanti guvernamentali din mai mult de 75 de țări si ai societății civile.
Ministrul Energiei, Anton Anton a participat ieri la evenimentul găzduit de către Departamentul de Energie, Partnership for Transatlantic Energy Cooperation (P-TEC) Ministerial and Investment Forum, sub egida CERA Week.
Reamintim faptul că SUA au lansat, în septembrie 2018, în marja Summitului Inițiativei celor 3 Mări de la București, conceptul unui format de cooperare transatlantică în domeniul energiei (P-TEC). Potrivit viziunii inițiale, obiectivele acestei inițiative urmăreau liberalizarea piețelor de energie, dezvoltarea gradului de interconectare a rețelelor electrice, creșterea gradului de încredere și a rezilienței rețelelor electrice și de conducte de gaze, stimularea eficienței energetice.
În cadrul evenimentului de astazi, ministrul Anton Anton a subliniat importanța dezvoltării, pe teritoriul României, a Sistemului Național de Transport Gaze Naturale pe Coridorul Bulgaria – România – Ungaria – Austria (BRUA). Acest nou coridor de gaze va îmbunătăți interconectivitatea cu țările vecine, va crea un nou traseu de transport al gazelor la nivel regional, din surse diferite de aprovizionare, va crea infrastructura necesară pentru preluarea și transportul volumelor semnificative de gaze descoperite în zona Mării Negre, având în același timp și un potențial important de a crea o legătură valoroasă între Coridorul Sudic de gaze și Europa Centrală, în următoarele etape de dezvoltare ale acestuia.
În marja primului forum ministerial dedicat cooperării transatlantice în domeniul energiei, au avut loc întâlniri cu reprezentanți ai companiilor de profil din SUA și cu angajații români ai diferitelor companii din domeniul energetic și petrolier din Houston, Texas.
Pentru mai multe informatii puteti accesa link -ul: https://ceraweek.com/index.html
Evenimentul a fost transmis live, pe pagina de Twitter a Departamentului de Energie din SUA.