10 mai 2019

Ministrul Energiei, Anton Anton, a participat astăzi, 10 mai 2019, la cea de-a 51-a Ediție a Central – Eastern Europe and Caspian Scout, desfășurată la Constanța.

Ministrul Energiei, Anton Anton, a participat astăzi, 10 mai 2019, la cea de-a 51-a Ediție a Central – Eastern Europe and Caspian Scout, desfășurată la Constanța.
Evenimentul reprezintă o nouă ocazie de consolidare a rolului pe care asemenea formate de cooperare îl pot juca în progresul către un viitor energetic sigur, accesibil și durabil.
“Asigurarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene a oferit în mod special oportunitatea evidenţierii abordării convergente a problematicilor energetice, menţinerea unui dialog deschis şi activ între state, cu contribuţia tuturor, ca un instrument important de colaborare energetică. Construcția energetică europeană necesită o abordare comună, cu interese și reguli bazate pe contribuția tuturor părților și pe o înțelegere și respectare a legilor și intereselor naționale. Avem nenumărate exemple de rezultate remarcabile obținute atunci când statele și companiile își propun să colaboreze.
România este în prezent singurul producător semnificativ de hidrocarburi din sud-estul Europei. Infrastructura de transport a României poate contribui la tranzitul gazelor din zona Mării Caspice, Orientului Mijlociu sau Mediteranei de Est, către piaţa europeană.
Însă nu trebuie să uităm că proiectele energetice, mai ales cele de anvergură, au nevoie de investiții majore. Ceea ce vreau să subliniez în mod deosebit, este faptul că România dorește să arate investitorilor din sectorul energetic că are oportunități semnificative de investiții.”, a declarat ministrul Energiei Anton Anton, în cadrul intervenției sale.
Grupul Central-Eastern Europe and Caspian Scout (CEEC ) s-a dovedit a fi prin activitatea sa, un adevărat liant pentru comunitatea regională de petrol și gaze.